Tim WirdsAl van kinds af aan was ik gefascineerd door de menselijke geest en altijd op zoek naar de achterliggende waarheid achter gedachte- en gedragspatronen. Ik leefde vanuit eenheid en voelde al snel dat het noodzaak is om mensen terug met hun essentie in contact te brengen als we in een harmonieuze samenwerking met elkaar en onze omgeving willen leven. Hiermee begon mijn reis op het pad van zelfkennis en heling dus al op erg jonge leeftijd. Diep dankbaar voel ik mij voor alles wat ik op deze reis heb mogen ervaren, en ja... ook voor de minder aangename stukken die ik daarop tegenkwam. Uiteraard liet het leven, na een erg onveilige kindertijd, mij zelf ook niet zonder emotionele krassen of littekens waardoor ik al snel op zoek ging naar tools om hieraan te werken. 

Zo kwam ik vanaf 2002 uit op het beoefenen van meditatie en Tai ji, waarin ik naast wekelijkse lessen vele weekcursussen, lessen in kundalini activatie en uiteindelijk een lerarenopleiding heb gevolgd. Dit bracht mij in staat om hierin geruime tijd les te geven, o.a. voor BLOSO-sport Antwerpen en het assisteren van mijn eigen leraar. 

Dankzij de vele sessies bij verschillende therapeuten in een grote verscheidenheid aan therapievormen (vooral lichaamswerk) raakte ik erg gefascineerd om het lichaamswerk verder uit te diepen en begon ik een opleiding voor fascia behandeling wat ik sinds 2018 in verschillende groepspraktijken toepas. Dit in combinatie met energetisch werk op de chakra's en subtiele energetische lichamen, waarvoor ik in 2015 mijn cursus had afgerond. 

Ook een uitgebreide cursus in Kriya Yoga heeft mij vele mooie tools verschaft om mijn werk in de lessen en praktijk nog verder te verdiepen en uit te breiden. 

Wat ik hoog in het vaandel draag is het creëren van een veilige omgeving voor een ieder wiens leven ik raak, om op welke manier dan ook een betrouwbare bedding te bieden op zowel lichamelijk, emotioneel en psychisch vlak. Het eren en (h)erkennen van wat er is, dat wat gezien wil worden, biedt namelijk al een prachtige ruimte voor transformatie. 

Een andere belangrijke rode draad in mijn werk is: éénheid tussen lichaam – geest – ziel. We worden tijdens ons leven zo geconditioneerd door onze omgeving dat we vaak ver weg drijven van ons contact met onze essentie. Ons autenthieke zelf wat een onuitputtelijke bron van liefde, passie, vreugde en levenskracht is. Om die diepste waarheid in onszelf te vinden en die te kunnen leven... dat is mijn doel en hartelijke wens voor iedereen!