Meditatie TimMediteren wordt door vele mensen om verschillende redenen gedaan: om tot een diepere ontspanning te komen, om te 'leren omgaan met...', om stress kwijt te raken, om tot een diepere verbinding met jezelf te komen, om inzichten te vergaren, om spiritueel te ontwikkelen,... Uiteindelijk gaat dit allemaal samen. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Sterker nog, het ene versterkt het andere juist. 

If you don't go within – you go without

Door middel van een verscheidenheid aan tools nodig ik je uit om mee op een weg naar binnen in jezelf gaan. Zo kan een meditatieles soms gecombineerd worden met doelgerichte oefeningen uit Yoga of Tai ji om bepaalde thema's te benaderen en/of chakra's te balanseren. Het verruimen van ons bewustzijn speelt daarin een belangrijke rol om onszelf vanuit een diepe rust en stabiliteit in het leven te plaatsen. In plaats van ons beeld, wat door conditionering gevormd is, op de werkelijkheid te projecteren, openen wij onszelf om de werkelijkheid tot ons te laten komen en van daaruit te observeren hoe we vanuit innerlijke vrede met alle situaties kunnen omgaan. 

Een belangrijk kernpunt in mijn meditatielessen is: éénheid tussen lichaam – geest – ziel. De weg naar spirituele ontwikkeling begint in ons eigen lichaam. Een ontspannen lichaamshouding, ademhaling, energiestroming en eventueel klankvorming zijn hierin belangrijke basiselementen. Dat gepaard met een ontspannen zuivere geest, en een staat van innerlijke vrede vormen dezen samen een noodzakelijke basis voor verder ontwikkeling in meditatie en verdieping in onszelf. Door al deze elementen samen te ontwikkelen ontstaat er een harmonieuze synergie die ruimte biedt om in contact te komen met ons ware zelf – de ziel. Wanneer het licht van de ziel kan doorschijnen in de geest en in het lichaam, leven we pas werkelijk onze ware natuur. Van hieruit kan zich een pad openen van liefde, éénheid, compassie, vreugde, overvloed, inspiratie, creatie, enz. Een staat van zijn waarin wij volledig in onze kracht kunnen staan en onafhankelijk van externe situaties een diepe gelukzaligheid kunnen ervaren. Dat is de terugkeer naar onze essentie.