Lichaamswerk TimOns fysieke lichaam is als een anker voor de ziel en fungeert als een prachtig instrument van bewustzijn. We kunnen zeggen - hoe dieper onze verbinding ermee, hoe meer vreugde en levenskracht er in ons leven gemanifesteerd kan worden... hoe meer licht van de ziel kan doorstralen in het lichaam.

Alleen is helaas die verbinding te vaak verstoord door allerlei externe oorzaken als emotionele blokkades, aangeleerde gedragspatronen, beperkende overtuigingen, overlevingsmechanismen, enz. 
Mijn werk op de fascia in het fysieke lichaam, op de chakra's en op de energetische lichamen is erop gericht om die verbinding te herstellen en verdiepen zodat je weer vanuit je essentie kunt leven en als een autenthiek wezen in je kracht kunt staan.

Wat is fascia?

Tijdens een behandeling gebruik ik verschillende methoden om een diepe ontspanning in jezelf, gepaard met een harmonieuze samenwerking tussen lichaam en geest, te verwezenlijken en je zelfbewustzijn te verruimen. Ook energetische blokkades zoals onderdrukte emoties of beperkende overtuigingen die een vrije stroming van energie tegenwerken zullen behandeld worden. De intelligentie van het lichaam zelf wordt aangesproken waardoor het zelfherstellend vermogen mee in gang schiet. Alles draait uiteindelijk om beweging, hoe subtiel dit ook kan zijn. We bespreken samen wat voor jou het beste aanvoelt en passen aan waar nodig. 

  1. Manuele technieken: hierbij wordt d.m.v. zachte handtechnieken de spanning in het weefsel opnieuw in beweging gebracht waardoor je ontspanning en vitaliteit hervindt. Je kunt hierbij goed ervaren hoe krachtig en diepwerkend een zachte beweging kan zijn. Tevens werk ik hierbij op energetische blokkades die zich in de chakra's en energetische lichamen bevinden. 
  2. Sensoriële beweging: ik begeleid je hierbij met het uitvoeren van eenvoudige bewegingen, uitgevoerd in een ontspannen traagheid waarin het bewustzijn diep in het lichaam gebracht wordt.
  3. Introspectie: tijdens een introspectie nodig ik je uit om, in immobiele toestand, aandachtig in je lichaam 'aanwezig' te zijn en te 'luisteren' naar wat het lichaam te vertellen heeft. Door de ontwikkeling van interne waarneming kom je tot een sterker gevoel van stabiliteit en evenwicht in jezelf en ontstaat er een expansie van het bewustzijn. Je kunt dit zien als een soort begeleide meditatie.
  4. Gesprek: het lichaamswerk wordt aangevuld met momenten van gesprek. Belangrijk is om de ervaringen te verwoorden en te bespreken zodat het bewustzijn hiervan geïntegreerd en verruimd kan worden.

Mijn ultieme doel is om jou zo onafhankelijk mogelijk van eenderwelke vorm van therapie te krijgen! Heb je interesse of wil je graag meer weten over mijn werk? Voel je vrij om contact op te nemen. Dan geef ik graag meer persoonsgericht advies en informatie en bekijken we samen wat voor jou het beste zou zijn. 

Warme groet, 
Tim